Benzinli Araçlarda Montaj Uygulaması
Foto Galeri İçin Tıklayınız.
Öncelikle motor kaputunu açtıktan sonra Motor yapısı iyice incelenip yakıt ve su hortumları haricinde vakum emiş hortumlarına bakıp uygun olan en iyi emiş vakum yapacak olanı tesbit edilir.
Hortum sökülür araç çalıştırılıp vakum emiş olduğunu parmağımızı kapatarak yada herhangi bir naylon parça koyup deliğe yapışıyorsa doğru yer demektir.
Cihazın kutusundaki çatal la araya girilip montaj yapılır. Çatalın bir ucundan gelen hortumu da cihaza bağlanıp cihaz uygun yere montajla sabitlenir.
Cihazın vanası kapalı iken motor çalıştırılıp 2500 devirde sabit tutulup vana açılmaya başlanılıp motor devrini yükseldiği (bu bazı araçlarda 2800 -3000 yerine 3500 devire kadar yükseldiği görülmüştür)görülür.
Cihazın arkasındaki delikler elimizin avucuyla kapatıp yada bir naylon parçası tutulup yapılıyorsa emiş (Vakum) var demektir.
Benzinli araçla da vana kapalı konumdan sol tarafa doğru dizel araçlarda 45 50 derecelik bir açıda bırakılır.
Ancak benzin ve Lpg li araçlarda %20-35 arası derecelik açı yeterlidir.
Dizel Araçlarda Montaj Uygulaması
Öncelikle motor kaputunu açtıktan sonra Hava filitresinden sonra gelen akış metre (oksijen sensorü) den sonra motora , turboya giden boruya 14 mm lik pançla delip cihazın kutusundan çıkardığımız hortumu bu delikten içeriye doğru turbo ve motor tarafına gitmesine dikkat ederek 10-15 cm civarı itilir cihaz uygun bir yere monte edilerek sabitlenir.
Cihazın vanası kapalı iken motor çalıştırılıp 2500 devirde sabit tutulup vana açılmaya başlanılıp motor devrini yükseldiği görülür.
Cihazın arkasındaki delikler elimizin avucuyla kapatıp yada bir naylon parçası tutulup yapılıyorsa emiş (Vakum) var demektir.
LPGli Araçlarda Montaj Uygulaması
LPG li araçların montajı da benzinli gibidir.
Not:
Cihazın arkasından hava ve su tutmayın.
Çok tozlu yollarda araç kullanılıyorsa arkasındaki kapak çözülüp içindeki keçe sünger temizlenmelidir.